miércoles, 29 de enero de 2014

La Floresta Pearson des de l'aire


Tres santcugatencs mostren la Floresta des d'un quadricòpter.
El vídeo és una prova que servirà per fer reportatges sobre Barcelona, i així reunir suficient material per crear un arxiu de fotografies i vídeos des del 2007 fins l'actualitat.

Xavi Alba, Anto Gómez i Arnau Blanch són tres santcugatencs inquiets i experimentats amb les noves tecnologies relacionades amb el món audiovisual. Un dels exemples del seu enginy és el vídeo "La Floresta Pearson" on es mostren els carrers i els indrets d'aquest districte de Sant Cugat captats a través d'una càmera GoPro i des d'un Drone (helicòpter amb quatre hèlixs o quadricòpter). Sens dubte, una perspectiva diferent a la que estem acostumats.

Es tracta d'una prova per desenvolupar un projecte més ampli que, segons el seu impulsor, Xavi Alba, "ens ha servit per aprendre a tripular el Drone i així anar creant un arxiu de Barcelona des del 2007". Segons Alba, la ciutat de Barcelona presenta més obstacles per fer volar el quadricòpter i per això "hem començat amb la Floresta". De fet, ha afegit, "ens ha sorprès molt la rebuda que ha tingut a través del twitter, del facebook i del Youtube. Molta gent l'ha compartit i això és bona senyal".


Retro Bcn: "perquè el present, demà, ja serà història" Alba explica que la finalitat del projecte, i d'aquí el nom de la pàgina web RetroBcn, és mostrar com és ara Barcelona després d'haver gravat diferents parts de la ciutat des del 2007 i veure els canvis que ha tingut. Perquè, segons ell, "el que es grava avui, demà, ja serà història i per això volem mostrar una realitat des d'un punt de vista diferent". Tot i que no tenen previst dedicar-s'hi professionalment, no descarten fer algun encàrrec. De fet, ja els van contractar per gravar el concert que organitza Europa FM per les festes majors de Barcelona de l'any passat. Xavi Alba, productor de les nits de l'emissora de ràdio Onda Cero, "tenim pensat gravar Sant Cugat més endavant".

L'equip el forma els tres santcugatencs i col·laboradors, d'entre 20 i 24 anys, i ja fa sis anys que van començar a penjarfotografies a través de la pàgina del Facebook. Després de veure que augmentaven els seguidors, van decidir obrir una pàgina web per recollir totes les experiències. Van voler aportar alguna cosa més i amb una càmera GoPro i un Drone es van posar a gravar imatges aèries. 

Font

No hay comentarios:

Publicar un comentario