viernes, 23 de mayo de 2014

El jardí del Faraó - Nurse With Wound List

El 1979 amb el títol “Chance Meeting On A Dissecting Table Of A Sewing Machine And An Umbrella” va sortir el primer àlbum de la banda anglesa Nurse WithWound, el disc venia amb una llista d’artistes que la banda considerava una inspiració; amb el segon àlbum “To The Quiet Man From A Tiny Girl” la llista es va ampliar fins a un total de 291 noms.
Tots artistes que produïen música original, experimental, si més no insòlita, de fet la llista venia amb la presentació: “Les categories es deformen, s’esquerden i, de vegades es trenquen, sota la seva càrrega – surten de l’espai previst”.
Amb el temps aquesta llista s’ha anat convertint en una referència, en una mena de llista de la compra per molts aficionats a les músiques de recerca. Aquesta nit hem volgut escoltar una petita mostra dels artistes presents a la Nurse With Wound List.

A la llista hi ha noms coneguts com Captain Beefheart And HisMagic Band, i altres encara més famosos, però n’hi ha de totalment desconeguts com els finlandesos Sperm o els anglesos Jan Dukes de Grey, i n’hi ha de molts països europeus, hi ha moltes bandes de krautrock alemany com Achim Reichel amb els seus A.R. & Machines, els Limbus 3 o els Exmagma, artistes francesos com Jac Berrocal, els zeuhl Archaïa i els Red Noise de Patrick Vian (fill de l’escriptor Boris Vian), també alguns italians com Opus Avantra i Pierrot Lunaire, però els Nurse With Wound es van aventurar fins i tot a l’altra banda del Mur de Berlín amb els xecs Plastic People Of The Universe.







No hay comentarios:

Publicar un comentario