lunes, 3 de marzo de 2014

Aplec de Sant Medir a Sant Cugat Del Vallès


Aplec de Sant Medir és una festa de lleure i gastronomia. En l’actualitat, aquesta celebració dedicada al co-patró de Sant Cugat comença la vigília a la nit quan els més joves fan nit al voltant de l’ermita. L’endemà és tradicional que els vilatans s’apropin caminant fins l’ermita de Sant Medir, en plena serra de Collserola. Els romeus acostumen a fer ofrena d’un ciri a la imatge del sant. També és tradicional repartir faves entre els visitants en record de les que cultivava el sant i que la llegenda afirma que duen sort. Una favera en flor i una aixada són els atributs amb els quals es representa iconogràficament a aquest sant. Fins i tot l’alcalde/essa de Sant Cugat condecora als gegants de la ciutat, que han assistit a l’aplec, amb una fava de record que penja al seu vestit de forma destacada.

El dia 3 de març, festivitat de Sant Medir, es festa local a Sant Cugat, es celebra un gran dinar popular, la tradicional ballada de sardanes i de gegants i una actuació castellera. Com marca la tradició els actes es repartiran entre la plaça d'Octavià, la de Barcelona i el camp del miracle, l'espai situat al costat de l'ermita de Sant Medir. L'Esbart Sant Cugat, que durant el setembre de 2013 va inaugurar la seva seu del carrer del Vallès, seran els encarregats d'abanderar la comitiva.

Aquest any i com a novetat s'ha organitzat un concert. L'audició, que es farà al Monestir a les 18.00 hores, portarà les Campanes Planes de Mark Pulido en el Concert de Noves Sonoritats.

Per celebrar l'aplec, des del dissabte, 1 de març, al dilluns, 3 de

març, la rambla del Celler acollirà el Mercat Tradicional de Sant Medir. A la cita, a banda del mercat de productes artesans, s'oferiran tallers de ceràmica, de saquets, de carbasses decoratives, a més de demostracions d'oficis i passejada en burrets.


No hay comentarios:

Publicar un comentario